onsdag 19 jun, 2024

Transavia France etablerar sig i Sverige med ny direktlinje till Montpellier från Arlanda

Foto: Transavia France

Dela

Foto: Transavia France

Det franska lågprisbolaget Transavia France etablerar sig för första gången på den svenska marknaden med en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till den sydfranska staden Montpellier. 

I sommar kommer det återigen att vara möjligt att flyga direkt mellan Stockholm Arlanda och Montpellier. Den 11 juni inviger Transavia France den nya direktlinjen och till den 13 augusti kommer de att trafikera sträckan Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Montpellier-Méditerranée Airport (MPL) en gång i veckan på fredagar med flygplanstypen Boeing 737 800. 

Den sydfranska medelhavskusten är en populär turistdestination från Sverige och utöver svenska studenter bor ett stort antal utlandssvenskar i området. Montpellier är huvudnavet i vinregionen Languedoc-Roussillon och beskrivs som en pittoresk universitetsstad.

Linjen trafikerades framgångsrikt under sommarsäsongen innan pandemin bröt ut men är nu otrafikerad och flygbolaget är för närvarande ensamma om att trafikera sträckan och serva regionen. Genom Montpelliers centrala placering erbjuder linjen åtkomst till stora delar av Medelhavsområdet och möjliggör en smidig resa till andra destinationer såväl inom Languedoc-Roussillon som Provence. För mer information om aktuell trafik på Arlanda: https://www.swedavia.se/arlanda

Transavia France grundades 2007 och är AirFrance KLM koncernens lågprisbolag. Under 2020 öppnade man en bas i Montpellier och sedan tidigare har man baser i Paris-Orly, Nantes och Lyon. Bolagets flygplansflotta bestod 2020 av 40 Boeing 737–800 och de erbjuder över 100 destinationer från Frankrike till huvudsakligen kuststäder i Medelhavsländerna och Europa. 

Transavia France är helt nytt på Stockholm Arlanda Airport men holländska systerbolaget Transavia trafikerade därifrån Eindhoven innan pandemin bröt ut.

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy