torsdag 23 maj, 2024

Travel Clearing blir en del av SaaS-gruppen Nordtech Group

Dela

Foto:Travel Clearings

Halmstadsbolaget Nordic Travel Clearing som utvecklat och driver resebranschens största betalningsplattform, blir en del av Nordtech Group (”Nordtech”). Nordtech är en mjukvarugrupp som fokuserar på att förvärva och växa bevisade och lönsamma SaaS-bolag i Norden.

Travel Clearing är något av en doldis både i resebranschen och i Västkustens näringsliv. Ändå processas resebetalningar från 1000-tals företag och myndigheter genom företagets lösning och man är marknadsledande i branschen.

20 år efter starten 2002 förvärvas nu företaget av Nordtech Group, Nordtech förvärvar och förädlar nordiska mjukvarubolag och grundarna Pål Hodann och Nils Bergman har gedigen erfarenhet av att bygga och utveckla bolag. Utöver grundarna har Nordtech med sig investerare som Nicklas Storåkers, tidigare huvudägare för Pricerunner, Åsa Risberg, tidigare partner på EQT, Karl-Johan Persson, ordförande H&M och Axis grundare Martin Gren.

– Nordtech är precis den sortens ägare vi drömt om säger Andreas Brase som är Travel Clearings VD och grundare. De förstår vad vi gör och delar vår vision och har inte för avsikt att gå in och detaljstyra. Samtidigt blir vi en del av grupp med både muskler, nätverk kompetens och erfarenhet av att får bolag som vårt att växa.

Travel Clearings system har på många sätt revolutionerat hur betalningar sker i resebranschen.


– Man kan säga att vi gör att både reseräkningar och företagskort blir onödiga.

– Betalningar hos hotell och resebyråer sker på ett sätt så att varje detalj kommer direkt in på rätt plats i köparens ekonomisystem. Samtidigt som säljaren får sin betalning direkt.

Travel Clearing har idag ca 14.000 kunder i Europa och vid huvudkontoret i Halmstad arbetar 30 personer.

– Vi tycker att teamet på Travel Clearing har gjort en fantastisk resa och erbjuder sina kunder en produkt som ger tydligt värde till samtliga intressenter. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att fortsätta utveckla och växa bolaget tillsammans, säger Nils Bergman, partner på Nordtech.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Reslusten är hög bland svenskarna och 55 procent uppger att de kommer resa utomlands på...
Denna rapport undersöker de kritiska aspekterna av infrastrukturen i Sverige som påverkar rese- och besöksnäringen....
Den har av president Emmanuel Macron beskrivits som ”250 gram magi och perfektion”. Nu blir...
Sex nya rymdturister har varit ute på en kort resa med några minuters tyngdlöshet. De...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy