måndag 17 jun, 2024

TUI investerar i sin nordiska flygplansflotta

Dela

Foto:Boeing

TUI blir första europeiska charterarrangör att flyga 737 MAX 8 och 10.

Man byter ut hela sin nordiska flygplansflotta, ett viktigt steg för att forma framtidens resande. Totalt har fem nya flygplan beställts för Norden, det första anlände Stockholm Arlanda natten till tisdag.

– Namnbytet från Fritidsresor till TUI var ett symboliskt steg vi tog mot att bli nästa generations researrangör. Att uppdatera vår flygplansflotta är ytterligare ett steg i den riktningen. Det här är en stor investering för att vara med och forma framtidens resande. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda våra resenärer det senaste inom flygteknik och komfort, Säger Alexander Huber VD TUI Nordic.

Norden först med nya flygplanen

TUI Group har genomfört stora investeringar i sin egen flygplansflotta, totalt handlar det om 72 nya 737 MAX 8 och 10. Den nordiska marknaden blir tillsammans med den belgiska först att ta emot de nya flygplanen. Det är den amerikanska tillverkaren Boeing som ligger bakom tillverkningen av 737 MAX, den snabbast säljande flygplansmodellen i Boeings historia.

Flygbolaget TUI Fly kommer främst att använda det nya flygplanet för sina kortare flygningar inom Europa och därmed ersätta flygplanet av typen 737 NG som används i dag. De linjer och flygplatser som de nya flygen kommer att trafikera meddelas senare under året då fler av de nya flygplanen anländer till Norden.

Dela

Relaterade inlägg

Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto...
Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har påbörjat en utredning om hur förfalskat titan fann sin väg in...
Det brinner intill flygplatsen i Bryssel. Det skriver belgiska Le Soir. Det ska vara en lagerlokal...
Familjen Gore hade laddat upp för solsemester i Costa Brava utanför Barcelona. Men när de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy