onsdag 19 jun, 2024

Tung sommar för Gröna Lund

Dela

Foto:Gröna Lund

Den tragiska olyckan i berg- och dalbanan Jetline på Gröna Lund fick stor påverkan på nöjesparkens högsäsong. Även det ostadiga vädret samt hushållens alltmer ansträngda ekonomi tros ligga bakom att parkens besökssiffror minskat med drygt 30 % jämfört med föregående år. Mot slutet av sommaren ökade besökssiffrorna igen och premiärdagen för Halloween den 13 oktober är redan slutsåld.

Den tragiska olyckan i Jetline, det osäkra ekonomiska läget för hushållen samt det ostadiga vädret satte sina spår på Gröna Lunds sommarsäsong 2023. Sammantaget påverkade detta besökssiffrorna som landade på totalt 719 671 gäster, en minskning med drygt 30 % jämfört med föregående år. Besökssiffrorna vände uppåt mot slutet av sommaren, men det tapp som skedde i juli och augusti gick inte att hämta tillbaka. 

– Sommaren 2023 blev tung för Gröna Lund och den tragiska olyckan i Jetline påverkade vår verksamhet på många sätt, inte bara genom besökssiffrorna. Det här är något vi alltid kommer att bära med oss. Gästerna återvände mot slutet av sommaren och det verkar finnas ett stort intresset för vårt Halloweenfirande vilket värmer i hjärtat, säger Jan Eriksson, vd på Gröna Lund.

Fredagen den 13 oktober inleds Halloween på Gröna Lund, en säsong som blivit mer och mer populär genom åren, där premiärdatumet redan är slutsålt. Halloween på Gröna Lund består av 16 dagar fyllda med rysmys och snälla karaktärer för de yngre och onda väsen och skräckhus för de äldre.

Mellan 22 november-24 december öppnar sedan Tyrols Julbord för 40:e året i rad, ett av Sveriges bästa och mest populära julbord där det dukas upp hundratals delikatesser från den norrländska vildmarken.

Enligt Pressmeddelande.

Sommarsäsongen 2023 i siffror
Antal öppetdagar: 116 st (2022: 123 st)
Antal besökare: 719 671 besökare (2022: 1 059 577 besökare)
Omsättning: 351 mkr t.o.m 24/9 (551 mkr t.o.m 25/9)
Antal åk i attraktionerna: 6 606 277 åk

Dela

Relaterade inlägg

Möjligheten till fritid, nöjen och sociala aktiviteter är betydligt sämre för arbetare jämfört med tjänstemän....
Undvik sommarbedragarna – checklista för att minska risken för bluffakturor I takt med att sommarsäsongen inleds,...
Aviareps meddelar att Visit Estonia förlänger sitt samarbete med Aviareps som B2B-representant för Estland i...
Värmeböljan i Grekland har lett till ytterligare dödsfall och försvinnanden. På söndagen hittades en amerikansk man...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy