onsdag 29 maj, 2024

Tusentals i coronakarantän på kryssningsfartyg

Dela

Foto:wikipedia.org/wiki/Diamond_Princess

Ett kryssningsfartyg med fler än 3.700 människor ombord har satts i karantän i Japan. Passagerare och personal testas för coronavirus efter att en tidigare resenär diagnosticerats med sjukdomen i Hongkong.

Åtta av de som testas uppges ha symptom.

Fartyget Diamond Princess anlände till Yokohama under måndagen och på kvällen inleddes kontroller av de 2.666 passagerarna och de 1.045 personerna i besättningen. Avfärden kommer nu att försenas i minst ett dygn.

Alla kommer att stanna ombord fram till att resultaten är klara.

Den 80-årige tidigare passagerare som klev av fartyget i Hongkong den 25 januari och sedan visat sig vara sjuk ska inte ha sökt vård ombord.

”Enligt sjukhuset där han befinner sig är hans tillstånd stabilt och ingen infektion har konstaterats bland hans familjemedlemmar som rest med honom”, skriver arrangören Carnival i ett uttalande.

Fartyget hade redan genomgått ett karantänförfarande i lördags vid en hamn i Naha, även det i Japan. Då fick passagerarna tillstånd att gå i land.

Sedan i lördags har Japan stoppat utländska medborgare som nyligen varit i provinsen Hubei och även människor med pass som utfärdats där. Landet har flugit fler än 500 medborgare från staden Wuhan i provinsen, där viruset började spridas.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy