torsdag 18 apr, 2024

Tusentals stormade flygplats – startade rejv

Foto: brest.aeroport

Dela

Över 8 000 fransmän stormade en flygplats i Bretagne tidigt på lördagsmorgonen.

Deras mål: starta ett rejv och hålla i gång partyt hela påskhelgen.

Vid fyratiden på natten mot lördagen forcerade en grupp människor en ingång till flygplatsen utanför Quimper, som inte har nyttjats för kommersiell flygtrafik sedan i november, rapporterar flera franska medier.

Trots att polisen tagit ”65 kubikmeter ljudutrustning” i beslag lyckades de minst 8 000 människorna som vällde in på startbanan slänga upp minst tio olika högtalarväggar och scener, plus partytält. Besökarna verkar komma från vitt skilda delar av Frankrike och Belgien.

När lokala myndigheter fick nys om planerna utfärdade man ett förbud mot alla icke-tillståndsgivna musikfestivaler under påskhelgen. Försök ni bara, svarade rejvarna på en banderoll, ”då festar vi i era trädgårdar i stället”.

Att bryta upp festen och driva ut folksamlingen är inte aktuellt. Det hade enligt lokala myndigheter riskerat säkerheten för de inblandade. I stället kontrollerar man de som kommer och går från platsen och påminner dem om att det de gör inte är tillåtet. Räddningstjänst finns på plats för eventuella nödsituationer.

Festen ska enligt plan fortsätta till på måndag kväll.

Källa:TT-Aftonbaldet.se

Dela

Relaterade inlägg

Massiva översvämningar har drabbat den annars torra staden Dubai. På tolv timmar föll lika mycket regn...
Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra...
Den 20 oktober går den tjugonde upplagan av Palma Marathon Mallorca av stapeln, i år...
Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy