onsdag 29 maj, 2024

Tusentals Ving-kunder fortsatt strandsatta

Dela

Foto:ving

De resenärer som skulle ha flugit hem med Ving i går efter Thomas Cook-konkursen har ännu inte fått någon ny hemresa bokad.

Men dagens resor ska avgå som planerat.

De 1.554 resenärer som skulle ha återvänt med Ving till Sverige under måndagen är fortsatt strandade.

”Vi jobbar på olika flyglösningar för att få hem alla strandade resenärer så fort som möjligt. Jag kan inte säga att det sker under dagen men så snart som möjligt”, säger Vings kommunikatör Charlotte Hallencreutz.

Samtidigt kan den som vill boka nya resor hos Ving. Både nya kunder och de som redan bokat en resa med Ving kan vara lugna, enligt Charlotte Hallencreutz.

”Man kan känna sig väldigt trygg med att man har en resa att se fram emot”, säger hon.

De 1.706 resenärer som inte kom i väg från Sverige i går kommer att få sina pengar tillbaka efter att den brittiska resejätten Thomas Cook, som äger Ving, försattes i konkurs natten mot måndagen. Det har lett till oro i branschen och befaras slå hårt mot turistnäringen i exempelvis Grekland och Turkiet. Men Charlotte Hallencreutz tror inte att moderbolagets konkurs kommer att leda till ett stort kundtapp för Ving.

”Vi har goda förhoppningar om att de som tycker om att resa med Ving kommer fortsätta att göra det. Vi har funnits i många år och jag tror vi har en lojal kundkrets”, säger hon.

För bolagets anställda är situationen betydligt bättre nu jämfört med gårdagen, enligt Johan Wångklev, ordförande i Unionens kabinklubb på flygbolaget.

”I går var det ganska hopplöst men nu ser det ljusare ut och vi ser en framtid. Jag har hopp om att vi kan ta oss igenom detta och bedriva verksamheten. Just den nordiska verksamheten har ju varit väldig lönsam”, säger han.

Han har det senaste dygnet varit i kontakt med ett flertal anställda som uttryckt oro och haft frågor kring vad som ska ske kring verksamheten.

”Det blir lite en av chock och folk är oroliga för sin egen situation, alla behöver ju pengar men just nu ser jag ingen oro utan har en bra magkänsla.”

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy