torsdag 23 maj, 2024

UNESCO stödjer Maltas första Internationella konstfestival

Dela

Foto:Malta Tourism Authority

En spektakulär konstfestival är på väg till Malta i mars 2024 och har nu fått värdefullt stöd från UNESCO. Konstnärer från över 75 länder kommer att samlas för att utforska temat ”Djupt Medelhav” på historiska platser som Heritage Malta sköter.  

Över 2500 konstnärer har entusiastiskt anmält sig till denna upplyftande händelse, och några av världens mest hyllade konstnärer är med på tåget. 

Festivalen är organiserad av maltabiennale.art och kommer äga rum från den 11 mars till slutet av maj och lovar att vara en kulturell höjdpunkt i Malta under 2024. UNESCO har formellt godkänt detta evenemang och kommer noggrant övervaka dess utveckling. 

Förutom fantastiska konstutställningar kommer festivalen även att erbjuda utbildningsprogram, spännande offentliga evenemang, interaktiva workshops och tankeväckande diskussioner. ”Djupt Medelhav” är det centrala temat som kommer att förena alla deltagare och besökare i en kreativ och kulturell upplevelse. 

Denna unika konstfestival kommer att skapa minnen och korsa kulturella gränser när konstnärer och besökare fördjupar sig i det vackra Medelhavsområdets rika historia. Här är en möjlighet för alla att delta och uppleva konstens magi på internationell nivå. 

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Reslusten är hög bland svenskarna och 55 procent uppger att de kommer resa utomlands på...
Denna rapport undersöker de kritiska aspekterna av infrastrukturen i Sverige som påverkar rese- och besöksnäringen....
Den har av president Emmanuel Macron beskrivits som ”250 gram magi och perfektion”. Nu blir...
Sex nya rymdturister har varit ute på en kort resa med några minuters tyngdlöshet. De...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy