måndag 20 maj, 2024

Uppdatering kring branden på Liseberg Oceana Vattenvärld

Dela

Foto:Liseberg

En omfattande brand utbröt under måndagsmorgonen på Liseberg Oceana Vattenvärld i Göteborg och resulterade i totalförstörelse av byggnaden. Branden, som startade på utsidan av den södra delen av byggnaden, spred sig snabbt till delar av bassänghallen. 

En person som arbetar i projektet på uppdrag av Liseberg saknas fortfarande och polisen har upprättat en anmälan om försvunnen person. Totalt har sexton personer uppsökt sjukvård för lindriga skador, samtliga har lämnat sjukhuset. 

– Vi är djupt bestörta över den förödande händelse som inträffat på Oceana Vattenvärld. Vår främsta uppgift nu är att bistå polisen i sökandet efter den saknade personen och att stötta anhöriga och drabbade, säger Lisebergs vd Andreas Andersen. 

Främsta fokus under dagen har varit att förhindra ytterligare personskador samt att hindra elden att sprida sig till intilliggande strukturer och närliggande byggnader. 

Liseberg Grand Curiosa Hotel och Lisebergs närliggande kontorsbyggnader fick evakueras i samband med branden. Alla gäster som är inbokade för incheckning på Liseberg Grand Curiosa Hotel idag och imorgon har informerats om avbokning. Hotellet, Lisebergs spelhus samt restauranger kommer att hålla stängt under resten av dagen samt morgondagen, tisdag.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Den har av president Emmanuel Macron beskrivits som ”250 gram magi och perfektion”. Nu blir...
Sex nya rymdturister har varit ute på en kort resa med några minuters tyngdlöshet. De...
Därför utökar researrangören nu sitt vinterprogram med ytterligare en destination i Afrika: Gambia! - Sedan pandemin har...
Maldiverna är en ledande global aktör inom hållbarhet på den internationella scenen som världens lägst...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy