måndag 22 apr, 2024

Uppgifter: Alla restriktioner tas bort 9 februari

Dela

Regeringen kommer under torsdagen att fatta beslut om att avskaffa alla tvingande restriktioner med anledning av coronapandemin, och en pressträff kommer att hållas med statsministern. Det erfar Expressen.

Det innebär i så fall att samtliga restriktioner hävs den 9 februari. De allmänna råd som finns behålls dock tills vidare med särskilt fokus på ovaccinerade, rapporterar Expressen. 

En pressträff kommer att hållas på torsdagsmorgonen med statsminister Magdalena Andersson, socialminister Lena Hallengren samt Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell. 

Beslutet tas, trots en mycket stor smittspridning, eftersom att läget inom sjukvården anses vara stabilt, samt att omikron är betydligt mildare än tidigare varianter. Dessutom anses vaccinationstäckning nu nått en tillräckligt hög nivå, det skriver Expressen. 

Grannländerna Danmark och Norge, har nyligen meddelat beslut om slopade restriktioner. Finland meddelade i dag att man planerar att ta bort samtliga restriktioner den 1 mars. 

Källa:DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Den 20 april, slog Lisebergsparken upp portarna för den 101:a sommarsäsongen och bjöd in gäster...
Massiva översvämningar har drabbat den annars torra staden Dubai. På tolv timmar föll lika mycket regn...
Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra...
Den 20 oktober går den tjugonde upplagan av Palma Marathon Mallorca av stapeln, i år...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy