torsdag 23 maj, 2024

Världens Resor först ut att klimatkompensera för alla långflyg

Dela

Foto:världensresor

Reseföretaget Världens Resor gör en satsning på ett mer hållbart resande i samarbete med Husstainability och South Pole.

Fokus ligger på att minska klimatpåverkan, utbilda personal och ledning i hållbarhet, och inte minst att engagera resenärerna.

Det nya initiativet har sin grund i en utbildning som genomfördes av alla vd:ar i koncernen Unlimited Travel Group förra året. Världens Resors egen hållbarhetsresa innefattar utbildning av personal och ledning i hur affärsverksamheter påverkar natur och klimat och hur klimatpåverkan kan minskas. Fokus ligger även på att bidra till diskussionen kring hållbart resande, öka transparensen i verksamheten och förtydliga budskapet till omvärlden.

Världens Resor är även först i resebranschen att genom kvalitetsmärkta projekt klimatkompensera för alla sina resenärers flygresor från och till Sverige. Detta görs med hjälp av South Pole, världens största utvecklare av klimatprojekt.

– Vi har som researrangör från början arbetat med största omtanke om våra resmål, men gör nu en uppväxling och investerar i hållbart resande genom att genomlysa och förbättra hela vår verksamhet för att minska inverkan på miljö och klimat. Vi är inte störst men då är det desto viktigare att vara offensiv och visa ett stort ansvar för våra resmål. Att vi är först ut som svensk researrangör att klimatkompensera alla våra resenärers långflyg är vi oerhört stolta över, och vi hoppas att andra bolag tar efter och inte minst att våra resenärer uppskattar detta, säger Lottie Sundelöf, vd för Världens Resor.

Dela

Relaterade inlägg

SAS och Apollo stärker sitt strategiska partnerskap och signerar nytt treårigt avtal värt 4,5 miljarder...
Norwegian lanserar nya destinationer för vintersäsongen 2024–2025 till bland annat Dubai, Agadir och Hurghada. Det...
Två personer har dött efter turbulens på ett plan som var på väg till Singapore...
Den europeiska flygplanstillverkaren Airbus har tecknat avtal om att sälja 105 flygplan till Saudiarabien. Affären –...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy