lördag 13 apr, 2024

Viking Line återkommer till Härnösand och Höga Kusten nästa år

Dela

Höga Kusten finns kvar som en av de destinationer som Viking Lines kryssningsfartyg Viking Cinderella kommer anlöpa under 2023. För Höga Kustens del blir det ett extra anlöp jämfört med i år, så sammanlagt nio gånger kommer Cinderella att ses i Härnösands hamn under maj/juni och september 2023.

– Det här betyder mycket för våra företag som får möjlighet att visa upp smakprov av Höga Kusten till de många resenärer som väljer att göra en utflykt med buss när de är i hamn, säger Anna Hellgren, verksamhetsledare för Höga Kusten Turism AB.

Den första kryssningen 2023 blir under påsk och Härnösand i Höga Kusten är först ut som destination bland tillsammans med Visby, Bornholm och Ystad. 

– De senaste årens långkryssningar i närregionen har varit mycket populära och bjudit på fina sevärdheter, inte minst tack vare ett gott samarbete med destinationerna. Därför bygger vi vidare på vår katalog av Östersjöpärlor med stort mervärde. Nästa sommar är det bland annat premiär för allkonstverket Mannaminne i Nordingrå, Höga Kusten, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

För första gången ingår busstransfer för alla kryssningsresenärer, vilket gör det ännu lättare att ta sig runt i Härnösand och även upp på Vårdkasberget. Den som hellre upptäcker resmålet från cykelsadeln kan utan extra kostnad ta med sig cykeln ombord.

För Höga Kusten innebär kryssningarna ett dagsbesök i Härnösand eller på något av fem resmål som erbjuds med buss i närområdet

– Vi träffar många nöjda besökare i hamnen och många väljer att återkomma senare under semestern och stanna längre hos oss, eller berätta om sin upplevelse för vänner och familj, säger Maria Lundkvist, Verksamhetsledare för Höga Kusten Turistservice. 

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...
Sembo har lanserat en ny typ av AI-assistent som ger skräddarsydda förslag på resor, transport...
Efter fem år i Intoit Travel Group och med en fantastisk tillväxt där man mer...
VIAREPS ska marknadsföra flod- och havskryssningsrederiet Plantours i Norden och Benelux Plantours utser AVIAREPS, världens ledande...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy