torsdag 20 jun, 2024

Ving erbjuder charter till Mallorca och Kroatien från Jönköping även nästa år

Dela

Foto: Christer Engström, Ving

Nyligen släppte Ving nästa sommars charterresor från Jönköping Airport till populära Mallorca och Kroatien, vilket direkt gett ett uppsving i bokningarna. De senaste två veckorna har försäljningen av både vinter- och sommarresor ökat med 50 procent jämfört mot samma period innan pandemin.

Efterfrågan på resor från Jönköping Airport är stor. Beläggningen på flygen till Gran Canaria i vinter är bättre än i fjol och antalet inbokade resenärer har ökat med över 100 procent trots ökad kapacitet. Inför höstlovet vecka 44, som är en av årets mest populära resveckor, är drygt 7 av 10 platser redan bokade.

– Osäkra tider till trots så är ressuget stort och det ser vi inte minst på trycket i försäljningen. Vinterresorna från Jönköping går nu åt i en rasslande fart, i synnerhet de första avgångarna som ligger i anslutning till höstlovet. Vi kan också konstatera att sommarens avgångar till Mallorca och Kroatien, där den sistnämnda gjorde comeback efter några års uppehåll, var väldigt uppskattade. Det är därför jätteroligt att vi kan erbjuda destinationerna även nästa sommar, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Beskedet är även en glad nyhet för flygplatsen. 

– Det är jätteroligt att Ving satsar vidare på båda destinationerna. Vi vet att många tidigt vill solsäkra en vecka och boka in sig på sitt favorithotell. Dessutom upplever vi en hög efterfrågan på att resa från Jönköping så det är väldigt positivt att det ligger bokningsbart redan nu, säger Henrik Älverdal, Kommersiell chef Jönköping Airport.

Till Mallorca flyger Ving med det egna flygbolaget Sunclass Airlines, medan avgångarna till Gran Canaria och Kroatien flygs i samarbete med BRA.

Vings avgångar från Jönköping Airport

Vintern 2023/24:

Gran Canaria, 25 oktober– 27 mars

Sommaren 2024:

Mallorca, 30 april – 30 juli

Kroatien, 9 augusti – 20 september

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy