lördag 25 maj, 2024

Vings ägare ansöker om konkursskydd – resejätten lugnar oroliga svenskar

Dela

Foto:ThomasCooks

Vings ägare, Thomas Cook Group, har ansökt om konkursskydd.

Men resejätten lugnar svenska resenärer.

”Det är ett standardförförande. Som resenär är det inget man berörs av”, säger Vings kommunikationschef Fredrik Henriksson. 

Resejätten Thomas Cook Group, känt som Ving i Sverige, har stora skuldproblem och är mitt i en omstrukturering. Nu har bolaget ansökt om konkursskydd i USA enligt Chapter 15 i den amerikanska konkurslagstiftningen. Det innebär att utländska företag skyddas från stämningar av långivare. 

Ansökan lämnades in i New York och visar dokument daterade 16 september, skriver Finwire.

Thomas Cook håller på att säkra ett större räddningspaket där bland annat kinesiska Fosun går in med kapital. En omröstning om finansieringen ska ske den 27 september.

Enligt Vings informationschef behöver svenska resenärer inte känna sig oroliga.

”Hela den här rekapituleringen är ju ett förfarande som vi gör för att få ner våra skulder och stå på en mycket mer ekonomisk stabil grund. Men som resenär är det inget man berörs, flyg och bokningar är precis som planerat.” 

Nästa steg är att ro räddningspaketet i hamn, vilket Fredrik Henriksson tippar bli under första halvan av oktober. 

”Det är en komplex process, men alla parter är överens och majoriteten av vilkoren som är i transaktionerna. I början av oktober ska det här vara klart. ”

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy