söndag 23 jun, 2024

Vy och Kiruna Buss säkrar resor till Kirunafjällen och Narvik 

Foto.Louise Johansson

Dela

För att säkerställa att resan sker sömlöst har Vy satt in dagliga anslutande busstransfers. För resenärer innebär detta att bokningar görs som vanligt på Vy.se till den plats man avser att åka till. Det lokala transportföretaget Kiruna Buss erbjuder även de en alternativ lösning med daglig buss mellan Kiruna och Narvik.

”Säsongen för Kirunas fjällvärld är i gång för fullt och det är viktigt att resenärerna ska kunna boka en biljett samt ta sig fram till sin slutdestination på ett smidigt sätt. Vi uppskattar därför transportbolagens engagemang i att ta fram lösningar för resenärerna. Det är viktigt med fungerande transporter som knyter oss samman med Narvik för resenärer som behöver fortsätta sin resa.” säger Peter Salomonsson, vd Kiruna Lappland. ”Det er viktig at transport og infrastruktur mellom Kiruna og Narvik blir ivaretatt både for lokalbefolkningen og besøkende. Vi er også midt i høysesongen for ski og vinterturisme som er en svært viktig sesong for reiselivsnæringen. Det er derfor veldig gledelig at man ivaretar persontransport mellom Narvik og Kiruna med en god reserveløsning inntil persontrafikken med tog er på plass igjen.” tillägger June Berg-Sollund, daglig leder Visit Narvik.

Bakgrund:

Beslutet om att inte uppstarta persontrafik/nattåget på sträckan mellan Abisko-Narvik har tagits på grund av säkerhetsskäl då risken för påföljande urspårningar och driftstopp bedöms som hög. Risk för personskador samt svårigheter vid behov av evakuering av resenärer är de bakomliggande orsakerna. Vy säkrar transporter med transferbussar där tåg ej är möjligt att trafikera i nuläget.

Dela

Relaterade inlägg

Nu, inträffar sommarsolståndet. Det innebär är att idag är årets längsta dag. Nu väntar årets kortaste...
Sedan i oktober 2023 har Utrikesdepartementet avrått svenskar från att resa till Libanon. Men trots avrådan...
Bokningstrycket hos Skidanläggningsföretaget Skistar fortsätter att öka. Och det är framförallt de danska gästerna som...
Sverige sprakar av musikaliska upplevelser när internationella världsstjärnor, hyllade musikaler, traditionsenliga spelmansstämmor och folkliga festivaler...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy