tisdag 16 apr, 2024

6 miljoner gästnätter på Sveriges campingplatser i juli och branschen går mot ett nytt rekordår

Dela

6 miljoner gästnätter på Sveriges campingplatser i juli och branschen går mot ett nytt rekordår

Preliminär statistik visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser i juli ökade med 9 procent till drygt 6 miljoner jämfört med 2021. Logiintäkterna uppgick under samma period till 913 miljoner kronor, en ökning med 14 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Andelen internationella gäster uppgick till 29 procent.

-Vår bransch har haft många år av rekordtillväxt och med det ökade internationella resandet finns det nu goda chanser att överträffa rekordnivån från 2019 och nå över 17 miljoner gästnätter. Att den norska marknaden är tillbaka på samma nivå som innan pandemin är glädjande och oerhört viktigt för många svenska destinationer, säger Peter Jansson tf vd.

Under juli valde 44 procent av alla internationella turister i Sverige att bo på campingplats. Totalt har de internationella gästnätterna ökat med 286 procent under året och närmar sig nu nivåerna före pandemin. Den största ökningen kommer från Norge som också är Sveriges viktigaste utlandsmarknad.

Allt fler turister väljer Sverige på semestern och nu investerar branschen för framtiden. En nyligen genomförd undersökning visar att SCR Svensk Campings medlemsföretag planerar för stora investeringar de kommande åren. Utökad boendekapacitet, nya servicebyggnader och ett större aktivitetsutbud är de områden som prioriteras högst. Totalt erbjuder de cirka 310 anläggningarna 7 000 stugor och 50 000 campingtomter.

-Investeringsviljan är fortsatt hög inom SCR. Med fler gäster och inte minst nya gäster höjs kraven och vi ser hur branschen nu investerar för att kunna erbjuda ännu bättre semesterupplevelser för både svenska och internationella målgrupper, säger Peter Jansson tf vd SCR.

Gästnätter juli, 2022
Totalt registrerades under juli 2022 drygt 6 miljoner gästnätter. Det är en ökning med cirka 9 procent. Sveriges campingplatser var det största svenska turistboendet i juli 2022.

Logiintäkterna ökade till 913 miljoner SEK, en ökning med 14 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Gästnätter januari till juli, 2022
Under perioden januari till och med juli 2022 uppgick antalet gästnätter på Sveriges campingplatser till 11,3 miljoner. Det är en ökning med 12 procent. Logiintäkterna ökade samtidigt med 18,9 procent till 1,7 miljarder SEK.

Om statistiken
Siffrorna från Tillväxtverket / SCB är preliminära. Den slutliga statistiken för 2022 släpps i april 2023. 

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra...
Den 20 oktober går den tjugonde upplagan av Palma Marathon Mallorca av stapeln, i år...
Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...
Sembo har lanserat en ny typ av AI-assistent som ger skräddarsydda förslag på resor, transport...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy