onsdag 22 maj, 2024

AIR GOTLAND UTÖKAR MED FLER AVGÅNGAR

Dela

Efter en månad i luften väljer Air Gotland att utöka antalet avgångar mellan Visby och Stockholm Bromma med ytterligare åtta avgångar i veckan.

Den 13 augusti lyfte AirGotland första gången med sin Saab 340 med 33 platser som flygs av Sprint Air. Såväl företagen som privatresenärerna visade stort intresse och vilja att resa från dag ett enligt Air Gotland. Ett av bolagets löften som även affärsidén vilar på är att ha en tät turlista, sju dagar i veckan.

Med bakgrund av detta väljer AirGotland nu att utöka trafiken mellan Gotland och Stockholm Bromma och detta görs i två steg, först ut är fler avgångar på torsdagar, fredagar och söndagar. I dagarna utökas trafiken även på onsdagar och just nu är sannolikheten stor att även måndagar kommer få fler avgångar den närmaste månaden.

”Vi är bolaget som vågade gå emot strömmen och satsa lokalt på små effektiva och säkra flygplan när alla andra med stora maskiner fick panik och stängde ned. Det var många som idiotförklarade oss när vi kommunicerade ut att vi skulle starta, just när det största hotet flygindustrins största hot stod på tröskeln”, säger Pigge Werkelin, en av grundarna. Vi gick verkligen mot strömmen och gjorde tvärt  emot alla andra! Det var också framgångsfaktorn med Gotlandsflyg och blev lika rätt då som nu, fortsätter han. 

I övrigt flyger även Air Leap, Amapola och SAS året runt mellan Visby och Stockholm och sommartid trafikerar Norwegian också Visby-Stockholm.

Dela

Relaterade inlägg

SAS och Apollo stärker sitt strategiska partnerskap och signerar nytt treårigt avtal värt 4,5 miljarder...
Norwegian lanserar nya destinationer för vintersäsongen 2024–2025 till bland annat Dubai, Agadir och Hurghada. Det...
Två personer har dött efter turbulens på ett plan som var på väg till Singapore...
Den europeiska flygplanstillverkaren Airbus har tecknat avtal om att sälja 105 flygplan till Saudiarabien. Affären –...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy