torsdag 18 apr, 2024

Amerikanska flygbolag vänder om portade resenärer

Dela

Foto: United Airlines

Resenärer som vägrade bära ansiktsmask under pandemin portades och var inte välkomna tillbaka hos de amerikanska flygbolagen.

Till nu.

När masker har blivit är frivilliga på de flesta inrikesflyg i USA behövs kunder och de flygbolag som lättar på förbuden försöker nu få tillbaka resenärer.

”Vi har pratat med dem var och en individuellt”, säger United Airlines chef Scott Kirby till NBC om de avstängda kunderna.

”Flera av dem har försäkrat oss om att allt kommer att gå lugnt till nu när munskyddstvånget är borta.”

Amerikanska flygbolag rapporterade sammanlagt drygt 7.000 fall där passagerare bröt mot covidregler eller störde under flygningar på grund av reglerna. Men alla de som är portade för detta är inte välkomna tillbaka.

”I de fall där något startat som bråk om munskyddstvång och sedan eskalerat till något mer allvarligt, och i synnerhet då övergrepp mot vår personal eller andra kunder, ja, då får de passagerarna aldrig mer flyga med oss”, säger Nate Gatten på American Airlines till AP.

Ansiktsmasker blev efter ett domstolsbeslut i veckan frivilliga på flyg i USA, men justitiedepartementet har uppgett att man vill överklaga domen.

Flygbolagen välkomnar att skydden blivit frivilliga, men säger att kundtillströmningen ännu inte märkts av. De som kommer tillbaka efter att ha vägrat flyga på grund av masktvånget väger inte upp de många som känner olust över att flyga med medpassagerare som inte bär ansiktsskydd.

Källa: TT

Dela

Relaterade inlägg

Finska petroleumbolaget Neste har fått en order från Boeing på 7,5 miljoner gallon, motsvarande mer...
Lufthansa rapporterar ett preliminärt justerat rörelseresultat på -849 miljoner euro, motsvarande drygt 9,8 miljarder kronor,...
Tyska flygbolaget Lufthansa skjuter fram sina avgångar till Amman, Erbil och Tel Aviv till tisdag,...
Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy