onsdag 24 apr, 2024

Chatarina Eriksson blir ny vd för Visit Dalarna

Dela

Chatarina Eriksson blir ny vd för Visit Dalarna
Foto: visit dalarna

Chatarina kommer närmast från rollen som HR-direktör för Systembolaget. Hon har en bakgrund med flera chefsbefattningar inom såväl offentliga som privata verksamheter och är väl förankrad i Dalarna i sina tidigare tjänster inom besöksnäringen samt uppvuxen i Falun.

– Det finns stor framtidstro över besöksnäringens utveckling i Dalarna och jag känner mig oerhört glad och hedrad att vara med på resan mot en ledande besöksdestination i norra Europa 2030. Att få göra det tillsammans med besöksnäringsföretagen, alla kompetenta medarbetare i organisationen och regionens kommuner är inspirerande, säger Chatarina Eriksson. 

– Det har varit viktigt att hitta en vd som kan fortsätta vårt arbete med att ena besöksnäringen och kommunerna kring våra gemensamt uppställda mål och visioner. Viktiga områden för verksamheten är att skapa affärsnytta genom digitalisering, internationalisering och hållbarhet. Genom sin erfarenhet från såväl privata som politiskt styrda organisationer förstår och motiveras Chatarina av att skapa samverkan och bidra till att alla strävar mot samma mål, säger Karin Ringsby, styrelseordförande för Visit Dalarna. 

Fram till dess Chatarina tillträder sin tjänst kommer styrelseordförande Karin Ringsby att vara tf vd.

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy