måndag 20 maj, 2024

Christoffer Östling blir tillförordnade vd på Skara Sommarlands

Foto: Skara sommarland

Dela

Foto: Skara sommarland

Efter två år med delad vd-post på Kolmården och Skara Sommarland lämnar nu Christine Karmfalk över ledarskapet till Skara Sommarlands nuvarande platschef Christoffer Östling. Karmfalk kommer fokusera helhjärtat på Kolmården framöver och Christoffer Östling kliver in som tillförordnad vd för Skara Sommarland med start 1 januari i år.

Sedan 2022 har Christine Karmfalk suttit på dubbla vd-poster för både Kolmården och Skara Sommarland, en förändring som trädde i kraft i och med att dåvarande vd på Skara Sommarland Janne Nilsson gick vidare mot nya uppdrag. Genom ett samordnat ledarskap med Kolmården möjliggjordes för Skara Sommarland att snabbt få ökade resurser, tryggt ledarskap och en långsiktig kulturutveckling, något som nu är implementerat. Därför kommer Christine Karmfalk att lämna över stafettpinnen för ledarskapet, för att helhjärtat fokusera på Kolmården. Christoffer Östling anställdes som platschef på Skara Sommarland i början av 2023 och blir från och med 1 januari tillförordnad vd.

– Christoffer Östling har som platschef visat på ett mycket gott ledarskap och han har dessutom stor förståelse för vår verksamhet och vikten av goda gästmöten. Därför känner vi oss mycket trygga i att han fortsätter driva ledarskapet på Skara Sommarland när Christine Karmfalk fokuserar helhjärtat på Kolmården. Christoffer tar över som tillförordnad vd till en början, med förhoppningen att det blir en permanent lösning, säger Joanna Hammar, vice vd på Parks and Resorts.

– Christoffer har gjort ett fantastiskt jobb den här sommaren och jag känner mig väldigt trygg i att lämna över ledarskapet till honom. Nu ser jag fram emot att få besöka parken i sommar som gäst, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

– Det känns så klart väldigt roligt att få det här förtroendet och jag är enormt taggad inför den kommande säsongen. Just nu pågår rekryteringen för fullt och jag ser verkligen fram emot att få öppna parken igen och möta alla våra fantastiska medarbetare och gäster, säger Christoffer Östling, ny tillförordnad vd på Skara Sommarland.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy