måndag 24 jun, 2024

Coronasmittan har dubblerats i Kina – stänger ner

Dela

Kina kämpar mot en stor uppgång i smittspridningen av coronavarianterna omikron och delta, en våg som har fått myndigheterna att införa nya restriktioner. Nästan 3 400 människor har konstaterats smittade på ett dygn enligt söndagens siffror, dubbelt så många som dygnet före.

Nedstängningar har införts i flera städer i nordöstra Kina och i lördags stängdes skolorna i Shanghai. I staden Jilin omfattas hundratals bostadsområden av nedstängning och stadens borgmästare har fått sparken på grund av smittspridningen, enligt statliga medier.

Även staden Yanji, som har närmare 700 000 invånare och ligger nära gränsen till Nordkorea, har satts i lockdown.

I Hongkong rapporterades 27 600 nya fall på lördagen och myndigheterna varnar för att ökningen kommer att fortsätta.

Kina har hållit fast vid sin nolltoleranspolicy mot coronaviruset. Den har upprätthållits genom hårda restriktioner och masstestningar när fall av covid-19 har upptäckts.

Jämfört med i december, då staden Xi’an med 13 miljoner invånare stängdes ned i två veckor, har åtgärderna i vissa delar av landet varit mindre hårda och mer riktade den senaste tiden.

Nyligen sade en kinesisk forskare att landet borde rikta in sig på att leva med viruset som många andra länder, men regeringen har varit tydlig med att det fortfarande är möjligt att stora nedstängningar genomförs.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Nu, inträffar sommarsolståndet. Det innebär är att idag är årets längsta dag. Nu väntar årets kortaste...
Sedan i oktober 2023 har Utrikesdepartementet avrått svenskar från att resa till Libanon. Men trots avrådan...
Bokningstrycket hos Skidanläggningsföretaget Skistar fortsätter att öka. Och det är framförallt de danska gästerna som...
Sverige sprakar av musikaliska upplevelser när internationella världsstjärnor, hyllade musikaler, traditionsenliga spelmansstämmor och folkliga festivaler...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy