tisdag 23 apr, 2024

Fler flög med Norwegian i januari – men omikron tyngde

Dela

Foto:norwegian

Knappt 640.000 passagerare flög med Norwegian i januari. Det är en stor ökning jämfört med året innan, men ändå en siffra som präglades av nedstängningar till följd av omikronviruset.

I januari 2021 flög jämförelsevis 74.224 passagerare med det norska lågprisflygbolaget.

”Vi vet att det finns en stor reslust. De nya signalerna om att allt fler länder nu öppnar sina samhällen har en positiv effekt på hur resenärerna bokar sina resor till våren och sommaren. Vi är redo att ta emot de som vill ut och resa. Vi kommer att öka utbudet i takt med ökad efterfrågan”, säger Geir Karlsen, vd på Norwegian NAS i en kommentar.

Kapaciteten i januari var 1 .298 miljoner sittkilometer, medan den faktiska passagerartrafiken (RPK) var 905 miljoner sittkilometer. Norwegian hade i genomsnitt 45 flygplan i drift och 99,2 procent av reguljärflygen genomfördes under lågsäsongmånaden. Kabinfaktorn var 70 procent. Punktligheten var 85,9 procent.

Aktien handlas ner med 2,3 procent på fredagsmorgonen, men är upp med drygt 17 procent sedan årsskiftet.

Källa.DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy