måndag 22 apr, 2024

Gröna Lund ska byggas ut

Foto: Gröna Lund

Dela

I samband med att de första bygglovsansökningarna nu skickats in för Gröna Lunds nya utbyggnad, presenteras också helt nya visionsbilder som visar hur området kommer att gestaltas. Inspirationen till arkitektur och tematisering av området är hämtad från Stockholmsutställningen år 1897 som ägde rum på Djurgården.

Foto: Gröna Lund

– Gröna Lunds nya område kommer hämta inspiration från svunna tider och specifikt Stockholmsutställningen som ägde rum på samma plats år 1897. Den historiska kopplingen kommer prägla arkitekturen, men vi vill även ta fasta på den positiva anda och uppfinningsrikedom som tidsepoken kännetecknades av. Vår vision är att området ska bli en oas av upplevelser, underhållning, mat och magiska miljöer. Vi vill skapa en plats där alla gäster får känna glädje och framtidstro, något vi behöver nu mer än någonsin, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts.

Foto: Gröna Lund

De första bygglovsansökningarna för Gröna Lunds utbyggnad har nu skickats in och först ut är den karaktäristiska randbebyggelse som ska omge området. Byggnaderna kommer låna arkitekturinslag från historiska byggnader i och omkring området och karaktäriseras av småskalig arkitektur liknande den i Djurgårdsstaden och den närliggande Wasahamnen.

(Inne i maskinhallen från Stockholmsutställningen 1897)
GRÅARK Allmänna utsikter Oscar Bladh 1935, sid. 025 Flygbilder över Tivoli, Gröna Lund. FOTOGRAF/UPPHOV: Stockholms stadsmuseum, Sweden

Dela

Relaterade inlägg

Den 20 april, slog Lisebergsparken upp portarna för den 101:a sommarsäsongen och bjöd in gäster...
Massiva översvämningar har drabbat den annars torra staden Dubai. På tolv timmar föll lika mycket regn...
Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra...
Den 20 oktober går den tjugonde upplagan av Palma Marathon Mallorca av stapeln, i år...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy