torsdag 23 maj, 2024

Johan Djerf blir ny hotelldirektör på Scandic Landvetter

Dela

Foto:Scandic Landvetter

Scandic Landvetter rekryterar interna talangen Johan Djerf som hotelldirektör. Johan har mångårig erfarenhet inom restaurangbranschen och besöksnäringen, både som egenföretagare och på Scandic. Senast kommer han från Scandic Borås där han agerade tillförordnad hotelldirektör. 

Med sina 223 rum verkar Scandic Landvetter som både mötesplats för internationella besökare och som första semesterstopp för tusentals resande sedan öppningen 2021. Här får Johan Djerf i direkt uppdrag att fortsätta bygga hotellet som det centrala boende- och mötesalternativet, i Swedavias satsning för framtidens hållbara flygplatsstad. Johan tar över efter Martin Plyhr som tillträtt sin nya roll som hotelldirektör på Scandic Opalen i Göteborg. 

– Jag är väldigt glad över att kunna presentera Johan Djerf som ny hotelldirektör på Scandic Landvetter. Hotellet är en viktig destination för Göteborg, för de som bor och verkar i regionen. Johan har en gedigen erfarenhet av service och är en mycket uppskattad ledare. Han har en styrka i att ha arbetat många år i driften och jag är övertygad om att Johan tillsammans med sina medarbetare kommer leverera riktigt fina gästupplevelser, säger Kristian Andreasson, distriktsdirektör för Scandic i västra Sverige.

Med lång erfarenhet av att jobba med gästupplevelser och service, främst med fokus på mat, tog karriären på Scandic fart 2015, då som sous chef på Scandic Crown i Göteborg. Nästa steg tog Johan vidare till rollen som hotellchef på No25, för att nu tillträda rollen som hotelldirektör på Scandic Landvetter. Johan nominerades 2019 Scandics interna ledarskapsprogram Talent@Scandic, där han tillsammans med fler talanger under ett år utbildades i ledarskap-, kommersiell och operativ utveckling, samt projektledning och finansiell förståelse i syfte att bli framtidens ledare inom bolaget. 

– Det är med stor entusiasm och ödmjukhet som jag tar mig an uppdraget att driva Scandic Landvetter framåt tillsammans med mina nya kollegor. Vi är en viktig och central aktör i Swedavias etablering av framtidens flygplatsstad och har en unik möjlighet att förena människor från hela världen, utan att de behöver lämna flygplatsen. Givet vårt attraktiva läge får vi dessutom agera första eller sista semesterdag för många gäster, och har ett viktigt ansvar i att möta både förväntningar och resfeber på en plats som aldrig sover, säger Johan Djerf, nytillträdd hotelldirektör på Scandic Landvetter. 

Att resandet åter tagit fart efter pandemin är tydligt på flygplatshotellet som står inför en omfattande sommarrekrytering. 

– Vi märker att resandet blomstrar igen och för mig blir det nu stort fokus på att bygga ett starkt team inför sommarens högsäsong. Det finns ett behov av att rekrytera allt ifrån receptionister och städpersonal till kockar. Vi välkomnar både erfarna från branschen och ungdomar som ska ut på sitt första jobb, det är ett perfekt tillfälle att lära sig om besöksnäringen och skapa sommarjobbsminnen för livet, säger Johan Djerf. 

Johan Djerf tillträdde sin roll som hotelldirektör för Scandic Landvetter den 2 februari, 2023.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy