lördag 13 apr, 2024

Lufthansas strejk väntas även drabba svenska flyg

Foto: Lufthansa

Dela

Enligt Lufthansa kommer sannolikt 100.000 passagerare att påverkas av kabinpersonalens strejker i veckan. Även svenska flyg till och från Sverige påverkas.

Flygbolaget varnar också för att resultatet under första kvartalet och även helåret kommer att påverkas, rapporterar CNBC.

Redan nu har flygbolaget ställt in 16 avgångar till och från Sverige – och fler riskerar det att bli.

På tisdagen har Lufthansa ställt in fyra ankomster från Frankfurt till Arlanda och tre till Landvetter. Till samma flygplats har man ställt in fem avgångar från Arlanda och fyra från Landvetter.

På onsdagen, då det ska bli strejk i München, ligger åtta flygningar till och från Arlanda i riskzonen – men har i nuläget inte ställts in. Till och från Landvetter är det sex flygningar som riskerar att ställas in.

”Det bästa sättet för berörda resenärer att hålla sig uppdaterade på är genom Lufthansa hemsida”, säger Swedavias presstjänst.

Fackförbundet Ufos strejkvarsel omfattar flyg från Frankfurt på tisdag och från München på onsdag. Stridsåtgärderna inleds klockan fyra på morgonen och slutar klockan elva på kvällen båda dagarna.

Fackledaren Joachim Vázquez Bürger säger att personalen måste få del av flygbolagets vinster och en belöning för sina insatser under pandemin.

Strejken är en av flera som utlysts eller genomförts i den tyska transportsektorn de senaste veckorna. Bland annat har Lufthansas markpersonal samt anställda vid det statliga tågbolaget Deutsche Bahn periodvis tagits ut i strejk.

KällaTT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....
Tyska Lufthansa ställer in sina avgångar till och från Irans huvudstad Teheran under torsdagen, med...
Finnair lägger till fler avgångar per vecka till Japan och öppnar en ny rutt till...
Flygbolaget SAS skjuter upp räntebetalningar på totalt drygt 400 miljoner kronor som förfaller i slutet...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy