onsdag 29 maj, 2024

Norwegian och Finnair ökade trafiken med runt 40 procent i december

Dela

Flygbolagen Norwegian och Finnair ökade båda antalet passagerare med runt 40 procent i december, jämfört med motsvarande månad året innan.

Norwegians passagerartrafik ökade med 41 procent till 1,3 miljoner i december, framgår av trafiksiffror för 2022 års avslutande månad.

Ökningen på 41 procent är i jämförelse med samma månad ett år tidigare. I en summering för helåret flögs 18 miljoner passagerare. Det är tredubbelt jämfört med antalet passagerare 2021, som präglades av pandemi och stora svårigheter för branschen.

”Året avslutades med stabil drift under julen då extra många reser. Under 2022 tredubblades antalet passagerare, efterfrågan på flygresor kom tillbaka och de positiva bokningstrenderna fortsätter”, skriver bolaget.

Kabinfaktorn var på 77,8 procent. Kapaciteten (ASK) var 2.120 miljoner säteskilometer medan faktisk passagerartrafik (RPK) var 1.650 miljoner säteskilometer.

Det finländska flygbolaget Finnair flög samtidigt 833.000 passagerare i december, en ökning med 38 procent jämfört med samma månad ett år tidigare, framgår av en trafikrapport.

December jämfört med november visar en ökning på 11 procent men det är inte fullt ut jämförbart då november innehåller en dag mindre.

Kapaciteten mätt som ASK ökade med 13 procent och intäkten per säteskilometer (RPK) ökade med 51 procent.

SAS lämnar trafiksiffror för december den 10 januari.

Källa:Nyhetsbyrån Direkt-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy