lördag 13 apr, 2024

Peking öppnar upp i veckan

Dela

Foto:Fotoaukten

Kinas huvudstad Peking kommer gradvis att lätta på sina covid-19-restriktioner de närmaste dagarna. Det beskedet gav talesmän i staden under söndagen.

Från och med måndagen tillåts Pekingbor att återvända till sina arbetsplatser, och restauranger får ta emot gäster som har testat negativt inom de senaste tre dagarna. Även kollektivtrafiken ska i de flesta stadsdelar börja gå som vanligt.

Vad gäller stadens skolor planeras de öppna den 13 juni.

19 nya covidfall rapporterades under söndagen. Kina har under pandemin haft en tydlig nollpolicy där man med alla medel har försökt att stoppa smittspridningen, bland annat med stora nedstängningar och masstester.

I Peking, med sina 22 miljoner invånare, bekräftades knappt 2 000 infektioner i april – men det ledde till en total nedstängning av huvudstaden.

Liknande läge har gällt i Shanghai, men där har många restriktioner lyfts sedan i onsdags.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...
Sembo har lanserat en ny typ av AI-assistent som ger skräddarsydda förslag på resor, transport...
Efter fem år i Intoit Travel Group och med en fantastisk tillväxt där man mer...
VIAREPS ska marknadsföra flod- och havskryssningsrederiet Plantours i Norden och Benelux Plantours utser AVIAREPS, världens ledande...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy