torsdag 23 maj, 2024

Premiär för ännu en ny internationell direktlinje från Luleå

Dela

Invigningen genomfördes av Swedavia tillsammans med Luleå kommun, Transavia, Quartier Libre, Luleå Business Region och kommunalråd Fredrik Hansson. Foto: Swedavia

I fredags den 16 december, var det premiär för ännu en ny internationell direktlinje från Luleå. Frankrikes största researrangör Quartier Libre och flygbolaget Transavia France erbjuder direkttrafik mellan Luleå och Paris i 14 veckor under vintersäsongen. Linjen är en kombination av charter för inkommande turister och reguljär trafik för in- och utresande. 

För första gången kan resenärer från Frankrike välja Luleå som charterresmål, med direktflyg från Paris varje fredag i 14 veckor under vintersäsongen. En stor del av sätena kommer att chartras och säljas via en av Frankrikes största researrangörer Quartier Libre, men övrig kapacitet finns för köp av reguljära biljetter via Transavia France, vilket medför att regionens invånare och näringsliv för första gången kan flyga reguljärt direkt till Frankrike.

Fredagen den 16 december kl 16:50 landade den första flighten från Paris Orly på Luleå Airport med förväntansfulla resenärer. En timme senare vände planet tillbaka till Paris med de första avresande. 

Alla resenärer välkomnades med röd matta, tilltugg och önskades en fin vistelse eller trevlig resa. 
Swedavia tillsammans med Luleå Business Region, Quartier Libre, Transavia France och Fredrik Hansson, kommunalråd i Luleå kommun, påvisade betydelsen av den nya förbindelsen för regionen vid invigningen den första ankomsten och avgången. 

– Invigningen som genomfördes av Swedavia tillsammans med Luleå kommun, Transavia, Quartier Libre, Luleå Business Region och kommunalråd Fredrik Hansson var en succé, säger Ann-Christin Viklund, Flygstationchef Luleå Airport på Swedavia. Direktflyget är betydelsefullt inte bara för inkommande resenärer och den lokala besöksnäringen, men också för svenskar som vill besöka Frankrike och Paris i vinter. 

Flygplatsen Paris-Orly (ORY) ligger i södra Paris, med endast knappt 20 km avstånd till centrala Paris. Biljetter finns till försäljning på transavia.com

På juldagen den 25 december är det premiär för Eurowings direktlinje mellan Luleå och tyska navet Düsseldorf. För mer information om aktuell trafik från Luleå Airport.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy