måndag 20 maj, 2024

Regeringen vill ge stöd till Gotlandstrafiken för att undvika prishöjningar

Dela

Foto:Gotlandsbolaget

Frakt- och biljettpriser för färjetrafiken till och från Gotland har ökat. För att underlätta situationen föreslår regeringen ett ekonomiskt stöd på 33 miljoner kronor för 2023 till färjetrafiken till och från Gotland.

Regeringens förslag, som ingår i höständringsbudgeten, om ett ekonomiskt stöd förutsätter ett snabbt godkännande enligt EU:s bestämmelser om statligt stöd, enligt ett pressmeddelande från regeringen.

”Ökade frakt- och biljettpriser för färjetrafiken till och från Gotland har påverkat den ekonomiska situationen negativt för Gotlands bofasta. Det föreslagna stödet ger bättre förutsättningar att begränsa eller undvika ytterligare prishöjningar för färjeresenärer”, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

First North-listade Gotlandsbolaget ansvarar för närvarande för färjetrafiken till och från Gotland. Upphandlingsavtalet går ut 2027 och inför det har det EQT-ägda danska rederiet Molslinjen meddelat att de vill ta över uppdraget.

Källa:Nyhetsbyrån Direkt

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy