onsdag 22 maj, 2024

SAS har hittat sprickor i två passagerarplan

Dela

Foto: Mats Montner

Flygbolaget SAS har hittat sprickor i två av de 31 Boeing 737 NG-flygplan, som har kontrollerats på uppmaning av den amerikanska luftfartsmyndigheten, FAA. Det rapporterar nyhetsbyrån Ritzau, enligt Børsen.

Det var i slutet av september som FAA krävde att alla flygplan av Boeings 737 NG-modell ska undersökas, efter att det upptäckts svåra sprickor i vingfästena på ”ett mindre antal plan”.

SAS har hittills hittat sprickor i två av de totalt 31 undersökta planen, säger bolagets presschef Troels Karlskov till nyhetsbyrån. De aktuella delarna på det ena planet kommer att bytas ut, medan det andra planet redan innan inspektionen var på väg att tas ur bruk.

Totalt kommer 58 av SAS flygplan att undersökas, men inspektionerna kommer inte att påverka trafiken, uppger presschefen.

Tidigare på torsdagen bekräftade Boeing att sprickor har hittats i totalt 36 av de 686 plan som har hunnit undersökas.

NG ska inte blandas ihop med den moderniserade problemmodellen 737 Max, som för närvarande är stoppad från den globala lufttrafiken efter två olyckor på kort tid som misstänks ha orsakats av ett felande autopilotsystem.

Källa.di.se

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy