fredag 24 maj, 2024

SAS och Finnair drabbas av Hongkongprotester

Dela

Foto: Mats Montner

Flygbolagen Finnair och SAS har påverkats av de stora protester som lett till att trafiken på flygplatsen i Hongkong ställts in.

”Vi hade en flygning som ställdes in i går och en som blev kraftigt försenad”, säger Manti Väätäinen-Pereira, presstalesperson för Finnair, till TT på tisdagen.

Hon uppger att cirka 500 passagerare påverkades av måndagens störningar.

Dagen efter återupptogs först flygtrafiken vid flygplatsen i Hongkong efter att den ställts in på måndagseftermiddagen. Men nya protester ledde till inställd trafik igen senare på tisdagen.

Finnair har två flygningar från Helsingfors till Hongkong per dygn. En av tisdagens flygningar har lyft och den senare ska gå som planerat.

Däremot blir den flygning som ska gå i retur från Hongkong strax efter midnatt lokal tid kraftigt försenad.

SAS flyger inte till Hongkong på måndagar och tisdagar. Men en flygning från Hongkong till Köpenhamn drabbades av störningarna på måndagen och de 249 passagerarna bokades om, enligt bolaget.

På onsdagen ska ett flygplan avgå från Köpenhamn klockan 21 och ännu ligger det fast men bolaget följder utvecklingen noga, säger Freja Annamatz, presschef för SAS Sverige.

”Vi har också erbjudit alla passagerare som är bokade mellan den 14 och den 19 augusti möjlighet till gratis ombokning.”

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy