måndag 22 apr, 2024

SAS överens med ytterligare två leasegivare om ändrade villkor

Dela

Foto:sas

Flygbolaget SAS har nått överenskommelser med ytterligare två leasegivare, som står för totalt sju flygplan, om ändrade villkor i befintliga leasingavtal för flygplan och utrustning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Inklusive de ändrade avtalen med leasegivare som SAS offentliggjorde den 5 oktober har flygbolaget nu nått avtal med sammanlagt tolv leasegivare, som står för sammanlagt 43 flygplan, som en del av chapter 11-processen.

SAS uppger att bolaget genom de ändrade leasingavtalen är på god väg att uppnå de planerade årliga kostnadsbesparingarna om åtminstone 850 miljoner till 1,0 miljarder kronor i minskade kostnader för flygplansleasing och minskade kapitalkostnader, vilket utgör en viktig del i att uppnå de årliga kostnadsbesparingarna om 7,5 miljarder kronor till räkenskapsåret 2026 som en del av SAS Forward-planen. 

”Bolaget avser att fortsätta förhandlingarna med vissa andra av sina leasegivare för att åstadkomma ytterligare ändringar i befintliga leasingavtal”, uppges det vidare.

SAS har gått mycket starkt på börsen på sistone. De senaste tio dagarna är aktien upp med närmare 40 procent.

Källa: Nyhetsbyrån Direkt-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy