torsdag 23 maj, 2024

SAS tog notan för privatjet från Svalbard

Dela

För att komma hem från Svalbard chartrade en strandad familj från Polen en privatjet. I en förlikning går nu SAS med på att stå för stora delar av kostnaden för privatflyget, skriver Dagens Juridik.

Familjen, där tio personer ingick, befann sig på Svalbard förra sommaren. Under resan kom beskedet att en nära anhörig gått bort och att en begravning bokats inom några dagar.

På grund av SAS -strejken som brutit ut kunde familjen inte resa hem som planerat. Till slut chartrade familjen en privatjet för en kostnad på 90 000 euro.

De lämnade senare in en stämning till Solna tingsrätt där de krävde ersättning från SAS.

I mars i år kom ett mejl från SAS kundtjänst där det står att bolaget beslutat att betala ut drygt en miljon kronor. Men en tid senare lämnade SAS in ett svaromål och en ansökan om genstämning mot familjen. Enligt bolaget var utbetalningen ett misstag och pengarna krävdes tillbaka.

Parterna har nu ingått en förlikning. Enligt uppgörelsen behöver familjen enbart betala tillbaka 200 000 kronor.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy