torsdag 30 maj, 2024

Skistar duckar om hur nya inreseregler slår mot bokningar: ”Tyst period”

Dela

Skidturismbolaget Skistar vill inte kommentera huruvida de nya inreseregler som infördes i Norge den 3 december 2021 bedöms kunna påverka bokningarna på bolagets norska destinationer, Trysil och Hemsedal.

”Nu är vi inne i en tyst period så det vore jättebra om du återkommer den 20 december så kan vi prata mer om vårt bokningsläge då”, säger Skistars presschef Petra Hallebrant till Nyhetsbyrån Direkt. 

I en skriftlig kommentar, fortsätter hon:

”Vi känner oss trygga inför vintersäsongen då vi har drivit vår verksamhet under två vinter- och två sommarsäsonger under pandemin. Därmed har vi med oss massor med goda erfarenheter och har både organisationen och ledarskapet att göra det även denna vinter. Vi vet också att gästerna varit nöjda (mer än 90 procent) och känt sig trygga och säkra hos oss”, säger Petra Hallenbrant som även hänvisar till bokningsläget i samband med senaste rapporten den 1 oktober som låg på plus 15 procent jämfört med vintersäsongen 2018/2019 före pandemin.

Skistar har sammanställt information om reglerna för sina gäster på sin hemsida. Enligt de nya hårdare kraven måste alla personer över 16 år registrera sig på en hemsida tidigast tre dagar före inresan till Norge. Covid-test ska utföras antingen på teststationer vid gränsen eller med ett självtest inom 24 timmar efter ankomst.

”Vi försöker informera våra gäster om detta men var och en har också ett stort ansvar att hålla sig uppdaterad vad som gäller”, skriver Petra Hallenbrant.

Karantänsreglerna i Norge kvarstår som tidigare. För fullvaccinerade med två doser eller personer som haft covid-19 under de senaste sex månaderna finns inget krav på karantän. För ovaccinerade eller personer som till exempel vaccinerades tidigt och där det gått över sex månader sedan senaste vaccinationstillfället föreligger dock krav på 10 dagars karantän. Karantänen kan brytas efter tidigast 3 dagar efter ankomst vid uppvisande av ett negativt PCR-test.

”Alla våra destinationer är öppna sedan 3 december, vi följer myndigheternas råd och rekommendationer och vi har inga restriktioner som direkt påverkar skidåkningen varken i Norge eller Sverige i dag”, fortsätter Petra Hallenbrant.

För resor under försäsongen från 8 november till 12 december tillämpar Skistar fri av- och ombokning fram till dess du checkar in.

Med 21 dagar eller mer till din resa kan av- och ombokningar göras för de som beställt en avbeställningsförsäkring. Då krävs inget giltigt skäl. Vid avbokning behåller Skistar kostnaden för avbeställningsförsäkringen plus en expeditionsavgift på 195 kronor.

Av- eller ombokningar med kortare än 21 dagar kvar till ankomst kräver giltigt skäl som ska bekräftas med ett intyg för att få pengarna tillbaka för resan.

Under vintersäsongen 2020/2021 tappade Skistar nästan 400 miljoner kronor i omsättning på grund av stränga restriktioner i Norge. Normalt sett är 80 procent av Skistars besökare i det västra grannlandet svenskar, danskar eller internationella gäster.

Källa: Nyhetsbyrån Direkt

Dela

Relaterade inlägg

52,3 grader har uppmätts i en förort till Indiens huvudstadsområde Delhi. Det är nytt nationellt...
Hur tänker studenterna när de planerar sin sommarsemester? Vad vill de se och uppleva, hur...
Maldivernas president Dr Mohammed Muizzu deltar i SIDS4 - den fjärde internationella konferensen för Small...
Två tredjedelar av agenterna över hela världen planerar samordnade investeringar i teknik under nästa år och...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy