onsdag 22 maj, 2024

Smittan sprids snabbt på Mallorca

Dela

Ön Mallorca är ett av områdena i Spanien där coronaviruset spridit sig snabbast den senaste veckan. Fler och fler länder avråder sina medborgare från att resa till turistön.

Det var bara för ett par veckor sedan som företagen inom turistsektorn på Mallorca kände sig orättvist behandlade när brittiska karantänsregler infördes mot hela Spanien trots att smittan var mycket lägre på Mallorca. Nu är bilden en helt annan.
Smittan har spridit sig snabbt på ön den senaste veckan och är nu flera gånger mer utbredd än i till exempel i Sverige och klart över genomsnittet i Spanien.

Tyskland satte i veckan upp Spanien förutom Kanarieöarna på sin lista över riskområden och Nederländerna har i helgen utökat sin lista till att även omfatta Madrid och Mallorca, enligt det nederländska public-service bolaget NOS.
Ett hårt slag för turistnäringen på Mallorca.

– Det har varit och är en tuff vecka, säger Isabel Vidal som är ordförande i en organisation för hotellägare på Playa de Palma på Mallorca till det spanska public-service bolaget RTVE. Först försvann britterna nästan helt och nu försvinner den näst största gruppen – tyskarna.

Smittspridningen ökar påtagligt i många av Spaniens 17 regioner, men den senaste veckan har framför allt ögruppen Balearerna där Mallorca ligger och huvudstaden Madrid utmärkt sig. Ytterligare fyra regioner i nordöstra Spanien har sedan en tid tillbaka ännu högre smittspridning.

Spanjorskan Maria Neira som är avdelningschef på Världshälsoorganisationen WHO är orolig för framtiden i Spanien.

– Det finns regioner och geografiska områden som står inför ett nytt nödläge, säger hon.

Källa:sverigesradio.se

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy