tisdag 16 apr, 2024

Stjärtfenorna på Norwegians flygplan får ny design

Dela

Stjärtfenorna på Norwegians flygplan får ny design

Norwegian firar 20-årsjubileum i år och som en del av firandet får hjältarna som pryder flygplansstjärten en ny design.

– Vi är väldigt glada över att kunna visa upp det första flygplanet med ny design. Hjältarna på stjärtfenorna har funnits med oss sedan 2002 och personerna som pryder planen är välkända och väcker stort engagemang hos våra kunder. Den nya designen är en del av företagets jubileumsfirande i år, säger Christoffer Sundby, Executive Vice President för marknad, försäljning och kundservice på Norwegian.

Hjältarna har varit med från starten, och gemensamt för dem alla är att de är människor som varit pionjärer inom sitt område, och deras prestationer har bidragit till att forma den norska och nordiska identiteten. En modern illustration i rött, vitt och blått ersätter dagens bilder och fler detaljer har tillkommit som också säger något om hjältens verk och liv.

Wenche Foss är den första hjälten i nytt utförande, och snart följer Max Manus, Anne Cath. Vestly, Gidsken Jakobsen med flera. Av de nordiska hjältarna är Greta Garbo, Knud Rasmussen och Minna Canth bland de första med ny design.

Den nya illustrationen innehåller fler detaljer än de gamla bilderna. Till exempel kan man i Wenche Foss illustration se Nationalteatern i bakgrunden, medan på Gidsken Jacobsen har ett plan lagts till och med Max Manus dyker slottet och Nordmarka upp.

Norwegian har ett 70-tal flygplan i ordinarie reguljär trafik i sommar och kommer att utöka detta till ett 80-tal till sommaren 2023. Flygplanen kommer i sin tur att förses med en ny design av företagets tekniska avdelning.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Lufthansa rapporterar ett preliminärt justerat rörelseresultat på -849 miljoner euro, motsvarande drygt 9,8 miljarder kronor,...
Tyska flygbolaget Lufthansa skjuter fram sina avgångar till Amman, Erbil och Tel Aviv till tisdag,...
Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....
Tyska Lufthansa ställer in sina avgångar till och från Irans huvudstad Teheran under torsdagen, med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy