onsdag 29 maj, 2024

Storm stoppar hundratals flyg i Europa

Dela

Foto:wikipedia.org

All trafik stoppades tillfälligt på flygplatsen Schiphol i Nederländerna på grund av en kraftig storm med vindhastigheter på uppemot 39 meter per sekund.

”En del avgångar till Amsterdam från Sverige drabbas”, säger Hans Uhrus på Swedavia.

Ovädret ledde till att all trafik stoppades på Schiphol, en av de mest trafikerade flygplatserna i Europa. Flera avgångar från Sverige har ställts in.

”Vi följer väderläget i Nederländerna löpande, men har ingen prognos om när flygen ska gå som vanligt igen”, säger Hans Uhrus, presschef på Swedavia.

När ovädret rörde sig in mot landet kom dock beskedet från Schiphol att några flygningar skulle kunna återupptas. Trafiken kommer dock att dras med stora förseningar.

”Vi uppmanar alla resenärer att hålla kontakt med sina researrangörer eller att hålla sig uppdaterad via vår hemsida”, säger Hans Uhrus.

Den nationella vädertjänsten i Nederländerna har gått ut med en röd varning – vilket är den högsta nivån. Tåg- och busstrafik har också drabbats och människor uppmanas att undvika att köra bil. Flera träd har blåst ner över vägar och byggnader skadats.

Även i grannlandet Belgien ställer blåsten till problem. I Grez-Doiceau, två mil sydost om Bryssel, omkom en kvinna på torsdagsmorgonen när ett träd föll över hennes bil, rapporterar tidningen Le Soir.

Källa: TT

Dela

Relaterade inlägg

Det blir ingen strejk på flygplatserna Gardermoen i Oslo och Flesland i Bergen. Fackförbundet Fellesforbundet och Næringslivets...
Flygplatserna Gardermoen i Oslo och Flesland i Bergen riskerar att lamslås av strejk från och...
Sex passagerare och sex medlemmar i besättningen har skadats på ett flygplan med Qatar Airways,...
Östeuropeiska lågprisflygbolaget Wizz Air redovisar ökande omsättning under räkenskapsåret 2023/2024 jämfört med samma period året...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy