söndag 19 maj, 2024

Storvarsel på Kastrups flygplats

Dela

Foto:kastrup

Kastrups flygplats i Köpenhamn planerar att säga upp 650 heltidsanställda som en konsekvens av coronapandemin. Det rapporterar DR.

Bolaget som äger Kastrups flygplats lämnade på onsdagen beskedet att man planerar att säga upp 650 heltidstjänster, skriver danska public service-bolaget DR. Som en jämförelse har flygplatsen för närvarande 2.600 heltidsanställda.

Varslet tillkännagavs i samband med bolagets halvårsrapport, som visade att flygplatsen gick med ett underskott på 178 miljoner danska kronor under det första halvåret.

”Alla siffror och prognoser visar att flygtrafiken inte verkar återgå till samma nivå inom överskådlig framtid. Många uppskattar att luftfarten bara kommer att normaliseras någonstans mellan 2022 och 2024”, säger Thomas Woldbye, vd för Köpenhamns flygplats, till DR.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy