lördag 20 apr, 2024

Vinstkvartal för Ryanair

Dela

Foto:ryanair

Flygbolaget Ryanair vände till vinst under det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår.

Ryanairs nettoresultat uppgick till 170 miljoner euro, motsvarande cirka 1,8 miljarder kronor, under det första kvartalet, perioden april till juni. Det är första gången på tre år som bolaget redovisar en vinst under det första kvartalet. Resultatet låg över Bloombergs konsensus som var 150 miljoner euro. Enligt Dow Jones, som hänvisar till Factset, låg förväntningarna dock på ett resultat på 407 miljoner euro. Motsvarande period i fjol redovisade Ryanair en nettoförlust på 273 miljoner euro. 

Omsättningen landade samtidigt på 2,6 miljarder euro, motsvarande omkring 27 miljarder kronor. Där låg förväntningarna på 2,5 miljarder euro. Motsvarande period i fjol uppgick omsättningen till 0,4 miljarder euro.

Ryanair ger ingen prognos för den resterande delen av räkenskapsåret som avslutas den 31 mars 2023 med hänvisning bland annat till osäkerheter kopplat till covid-19-pandemin.

”Samtidigt som vi är hoppfulla att den höga vaccintäckningsgraden i Europa kommer att låta flygbolaget och turismsektorn att återhämta sig och lämna covid-19 bakom oss kan vi inte bortse från risken för nya covid-19-varianter under hösten 2022”, skriver Ryanairs vd Michael O’Leary i ett uttalande.

Källa:Nyhetsbyrån Direkt-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Finska petroleumbolaget Neste har fått en order från Boeing på 7,5 miljoner gallon, motsvarande mer...
Lufthansa rapporterar ett preliminärt justerat rörelseresultat på -849 miljoner euro, motsvarande drygt 9,8 miljarder kronor,...
Tyska flygbolaget Lufthansa skjuter fram sina avgångar till Amman, Erbil och Tel Aviv till tisdag,...
Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy