fredag 21 jun, 2024

Winn Hotel Group tar över driften på Lundsbrunn Resort & Spa

Foto:Winn Hotel Group

Dela

Winn Hotel Group förvärvar driftsbolaget för Lundsbrunn Resort & Spa från nuvarande ägaren Christer Kjellner.

Winn Hotel Group fortsätter att växa och har tecknat avtal om förvärv av anläggningen Lundsbrunn Resort & Spa. Anläggningen har sedan återstarten 2020 utvecklats från en klassisk kurort med anor ifrån 1700-talet till en modern resort som idag erbjuder hotell, restaurang, konferens, spa, golf samt en egen kyrka med tillhörande festlokal. Resorten ligger i Skaraborg mellan Vänern och Vättern och har under de senaste åren genomgått en omfattande renovering och förvaltar idag över 335 bäddar fördelat på 186 rum och totalt 15,000 kvadratmeter kommersiell yta. Winn Hotel Group äger, driver och utvecklar hotell och Lundsbrunn Resort & Spa blir kedjans 12:e hotell i portföljen av city- och destinationshotell. 

Försäljningen har möjliggjorts genom rådgivning från Annordia. Winn Hotel Group tar över verksamheten i Lundsbrunn från och med den 2 april 2024. Organisationen på plats i Lundsbrunn berörs inte av förvärvet.

Rickard Bender VD Lundsbrunn Resort & Spa
”Vi har sedan återstarten av anläggningen 2020, då omfattande renoveringar gjordes, steg för steg utvecklat verksamheten med nya produkter och reseanledningar. Med Winn Hotel Group som nya ägare får vi nu en ägare med lång erfarenhet av lönsam hotelldrift och utveckling av destinationshotell som ger oss möjlighet att ta nästa steg i anläggningens utveckling. Dessutom känns det extra bra att vår nuvarande ägare Christer Kjellner finns kvar som fastighetsägare.” 

Christer Kjellner tidigare ägare Lundsbrunn Resort & Spa
”Jag är så otroligt stolt över vad teamet på Lundsbrunn Resort & Spa har åstadkommit och gjort med anläggningen på kort tid. Nu ser jag fram emot att i rollen som fastighetsägare följa det fortsatta arbetet med att förverkliga visionen att göra Lundsbrunn Resort & Spa till den självklara mötesplatsen för hela regionen. 

Anders Junger, VD och koncernchef Winn Hotel Group
”När vi fick möjlighet att förvärva Lundsbrunn Resort & Spas driftsbolag så var det ingen tvekan om att hitta en gemensam lösning med Christer Kjellner då anläggningen i Lundsbrunn hittills gjort allt rätt för att utvecklas till en komplett och välbesökt resort. Lundsbrunn har ett bra läge mitt i Sverige och med flertalet reseandledningar i portföljen samt en väl uppbyggd organisation på plats så känns allt rätt i detta läge att förvärva Lundsbrunn Resort & Spa. Vi är både glada och förväntansfulla när vi nu gör Lundsbrunn till en del av Winn-familjen.

Winn Hotel Group planerar att växa kraftigt de kommande åren genom förvärv och nybyggnation. Ambitionen är att växa med fortsatt höga nivåer av gäst- och medarbetarnöjdhet för att fortsatt vara en av Sveriges bäst ansedda hotellgrupper. Vi ser fram emot att, tillsammans med den befintliga organisationen på plats i Lundsbrunn, ta anläggningen till nästa nivå, fortsätter Anders” 

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Hotell- och restaurangkomplexet Dragon Gate vid E4:ans avfart till Älvkarleby är till salu igen. Evighetsprojektet,...
ESS Group håller just nu på att bygga Hjortviken Country Club i Hindås, strax utanför...
Hotellen Ad Astra by Elite och Elite Eden Park Hotel har båda hedrats med den...
Med tidlös design och hållbarhet i fokus ska Gothia Towers attraktionskraft bli ännu starkare. Första...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy