söndag 19 maj, 2024

Danskt reseföretag köper konkursade Detur

Dela

Danska Aventura Rejser köper Deturs konkursbo. Affären underlättar inte för Deturs kunder som har ansökt om att få pengar tillbaka.

Paketresebolaget Detur gick i konkurs i oktober 2022 efter en period då resor ställts in med med kort varsel och företaget dröjt med att återbetala pengar till de drabbade.

Den danska tidningen BT citerar Adventura Rejsers vd Torbjörn K Simonsen som säger att han är medveten om att varumärket är skadat, men att företaget har betalat en stor summa till konkursboet.

”Från vår sida är ärendet över. Vi har köpt namnrättigheterna för Detur i Danmark, Norge, Sverige, Finland och så vidare. Det är ett avtal som gjorts med konkursboets förvaltare”, säger Torben K Simonsen till tidningen.

 SVT berättar att svenska myndigheten Kammarkollegiet har fått omkring 12 000 ansökningar om resegaranti. Det är dock osäkert om alla får tillbaka pengar för sina inställda resor.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy