fredag 12 apr, 2024

Norwegian lanserar trafikprogrammet för sommarhalvåret 2023

Dela

Norwegian lanserar 239 linjer för sommarhalvåret 2023 och 51 av dessa är från Sverige.
Foto:Norwegian

Norwegian lanseras 239 linjer för sommarhalvåret 2023 och 51 av dessa är från Sverige. 

–Vi är glada över att kunna presentera trafikprogrammet för nästa sommarsäsong. Med ett omfattande utbud av linjer med många avgångar inom och mellan de nordiska länderna, samt till populära destinationer i hela Europa, stärker vi vår position ytterligare som ett ledande flygbolag i Norden. Vi ser fram emot en bra sommar 2023 och att välkomna passagerare ombord säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Under de senaste två åren har Norwegian succesivt utökat flygplansflottan i takt med att efterfrågan på resor har kommit tillbaka. Under sommarhalvåret 2023 förväntar Norwegian att flyga med 85 plan, vilket är 15 fler plan än sommaren 2022. Med den större flottan kan Norwegian erbjuda fler avgångar på de mest populära linjerna och därmed öka flexibiliteten för kunderna när de ska planera sina resor. I både Sverige och Danmark gäller det här 51 linjer för nästa sommarhalvår. 

Norwegian följer utvecklingen på efterfrågan av flygresor noga vilket innebär att linjeutbudet kan komma att justeras längre fram. 

–Jag är nöjd över att vi de senaste åren succesivt har kunnat öka kapaciteten i takt med att efterfrågan på resor har ökat. För sommaren 2023 planerar vi därför att återigen utöka utbudet på flygresor, fortsätter Geir Karlsen. 

Totalt finns nu 239 bokningsbara linjer för sommarhalvåret 2023 tillgängliga på www.norwegian.com. Linjerna fördelas enligt följande i de nordiska länderna: 

  • Sverige: 51 linjer
  • Danmark 51 linjer
  • Norge 131 linjer
  • Finland: 17 linjer

Sommarprogrammet trafikeras mellan mars och oktober 2023. Antalet linjer per land resulterar inte i 239 linjer totalt och det beror på att linjer som går mellan två länder, räknas i båda länderna. 

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....
Tyska Lufthansa ställer in sina avgångar till och från Irans huvudstad Teheran under torsdagen, med...
Finnair lägger till fler avgångar per vecka till Japan och öppnar en ny rutt till...
Flygbolaget SAS skjuter upp räntebetalningar på totalt drygt 400 miljoner kronor som förfaller i slutet...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy