måndag 17 jun, 2024

Nya vd:ar på MTR Mälartåg och MTR Pendeltågen

Dela

Foto:MTR

Anders Gustafsson och Lena Herrmann har utsetts till nya verkställande direktörer för MTR Mälartåg respektive MTR Pendeltågen. De ersätter därmed Joakim Sundh som valt att lämna MTR för en ny tjänst utanför koncernen.

Idag den 15 december tillträder Anders Gustafsson och Lena Herrmann sina nya vd-poster. 

Anders Gustafsson tar över som vd för ett MTR Mälartåg som nyligen gått upp i trafik och ökat antalet avgångar på samtliga fem linjer sedan den nya tidtabellen lanserades den 10 december.

Utökningen av trafiken är bland annat möjlig tack vare att många nya lokförare utbildats i MTR:s egen regi och utexamineras månaderna före och efter årsskiftet.

Anders tidigare erfarenheter från järnvägsbranschen kommer att vara väldigt betydelsefulla för att kunna fortsätta den goda utvecklingen. Han började på MTR som vd för MTR Tech i augusti 2022. MTR Tech ansvarar även för fordonsunderhållet på Mälartåg. Tidigare har han bland annat varit vd för SJ Öresund AB som ansvarade för Öresundstågstrafiken. Anders kvarstår även som vd för MTR Tech.

Lena Herrmann är sedan augusti 2022 Sustainability & Operational Excellence Director på MTR Nordic och medlem i koncernledningen. Hon kvarstår i sin nuvarande roll vid sidan av vd-uppdraget. Lena har tidigare arbetat på bland annat SJ där hon haft roller som Strategi- och affärsutvecklingsdirektör samt Hållbarhetschef.

– Jag är mycket glad över att få välkomna Lena och Anders i sina nya roller. De har båda med sig värdefulla perspektiv från sina tidigare erfarenheter både inom och utanför MTR. Under tiden som vi arbetat tillsammans har de bidragit stort till våra verksamheter och jag ser fram emot ett fortsatt samarbete, säger Caroline Åstrand, koncernchef och vd för MTR Nordic.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Ett elfel ställer till problem för tågtrafiken till och från Stockholms centralstation. Inledningsvis var det...
Under december och januari ställdes 11.000 tåg in i Sverige varav 1.900 med SJ som...
På onsdag släpper SJ tågbiljetter för perioden 9 april till 3 juni. En tredjedel av...
SJ reducerar sin trafik på flera linjer fram till mars.  Anledningen uppges vara ”extrema snömängder...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy