måndag 22 apr, 2024

Shippingjätte ny storägare i Air France-KLM:s efter miljardemission

Dela

Flygbolaget Air France-KLM har tagit in drygt 24 miljarder kronor via den företrädesemission som aviserades i slutet av maj.

Totalt inbringade företrädesemissionen brutto 2,3 miljarder euro, motsvarande 24,4 miljarder kronor. Intresset var stort och emissionen övertecknades till 116 procent, enligt ett pressmeddelande.

Den franska och nederländska staten, som kontrollerar 28,6 respektive 9,3 procent av aktierna, deltog fullt ut i emissionen och behåller därmed sina ägarandelar. Därutöver klev den franska shippingjätten CMA-CGM ombord som ny storägare med 9 procent av aktierna i Air France-KLM.

”Framgången med vårt kapitaltillskott är ett starkt bevis på förtroendet som befintliga aktieägare och nya investerare har för Air France-KLM:s utsikter”, säger Benjamin Smith, vd för Air France-KLM i en kommentar.

Enligt Airfrance-KLM ska merparten av emissionslikviden användas för att återbetala statliga finansiella stöd som erhölls under pandemin, samt minska bolagets nettoskuld. 

Källa:DI.SE-FinWire

Dela

Relaterade inlägg

Finska petroleumbolaget Neste har fått en order från Boeing på 7,5 miljoner gallon, motsvarande mer...
Lufthansa rapporterar ett preliminärt justerat rörelseresultat på -849 miljoner euro, motsvarande drygt 9,8 miljarder kronor,...
Tyska flygbolaget Lufthansa skjuter fram sina avgångar till Amman, Erbil och Tel Aviv till tisdag,...
Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy