torsdag 18 apr, 2024

Stabilt resande under våren övergår nu i hemesterperiod

Dela

Stabilt resande under våren övergår nu i hemesterperiod

Från drygt 55 procent i början av året till omkring 80 procent de senaste månaderna. Så har resandet hittills i år utvecklats jämfört med 2019 års nivåer. Nu övergår vardagsresandet i sommarlunk och SL hoppas på många hemesterresor.

Under början av året var det fortfarande restriktioner och resandet var därmed lågt, drygt 55 procent av 2019 års nivåer. Under våren har allt fler börjat åka med SL och antalet inpassager till tunnelbanan och pendeltågen stabiliserades på några månader till drygt 80 procent. 

Det är framförallt på helgerna som resandet närmar sig 2019 års nivåer. De senaste veckorna har 9 av 10 åkt med SL på lördagar och söndagar respektive uppemot 8 av 10 på vardagar, jämfört med före pandemin.

– Nu går resandet in i en sommarfas där färre åker till jobbet men fler åker till skärgården och andra platser för att tillbringa ledigheten. För första gången sedan pandemin kan vi marknadsföra resor med SL under sommaren igen. Samtidigt har vi fler sätt att köpa biljett på. Till exempel är det lika smidigt för turister att blippa betalkortet för en enkelbiljett, som för oss stockholmare. Det ska bli spännande att följa upp resandet under sommaren, säger Erik Norling, trafikdirektör på SL

Du kan följa hur antalet inpassager i tunnelbanans och pendeltågens spärrar varierar, jämfört med antal inpassager ett ”normalår”. Här används 2019 vilket var det senaste helåret utan pandemi.

Enligt pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Under december och januari ställdes 11.000 tåg in i Sverige varav 1.900 med SJ som...
På onsdag släpper SJ tågbiljetter för perioden 9 april till 3 juni. En tredjedel av...
SJ reducerar sin trafik på flera linjer fram till mars.  Anledningen uppges vara ”extrema snömängder...
Svenska fraktbolaget Green Cargo stoppar alla tåg ut på kontinenten, till följd av en tysk...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy