måndag 22 apr, 2024

Trafikverket: Tågen ska rulla som vanligt efter helgen kaos

Dela

Efter helgens tågkaos, där hälften av alla avgångar till och från Stockholm ställts in, ska trafiken rulla som vanligt på måndagsmorgonen, lovar Trafikverket.

Såväl fjärrtåg och regionaltåg som pendeltåg och godståg har berörts av förseningar och inställda avgångar. Orsaken är att många anställda på Trafikverket varit sjukskrivna.

På söndagseftermiddagen ser läget dock ljusare ut, och enligt Trafikverket kommer tågen till och från Stockholm att rulla enligt tidtabell på måndagsmorgonen.

”Vi har betydligt bättre förutsättningar nu än vi hade i fredags morse. Nu har vi tillräckligt med folk för att kunna driva full trafik runtomkring Stockholm och Mälardalen”, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson till TT.

Söderut i landet och framför allt i de kustnära sträckorna kommer stormens härjningar att påverka tågtrafiken åtminstone fram till lunchtid på måndagen.

”Det gäller mindre tågsträckor i delar av Östergötland, Småland, Skåne och västkusten. Att det drar ut på tiden beror på att spåren behöver synas i dagsljus innan trafiken kan släppas på”, säger Bengt Olsson.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Under december och januari ställdes 11.000 tåg in i Sverige varav 1.900 med SJ som...
På onsdag släpper SJ tågbiljetter för perioden 9 april till 3 juni. En tredjedel av...
SJ reducerar sin trafik på flera linjer fram till mars.  Anledningen uppges vara ”extrema snömängder...
Svenska fraktbolaget Green Cargo stoppar alla tåg ut på kontinenten, till följd av en tysk...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy